Uw droombaan vinden? Bel ons!  (+31) 652 070 118

Opleidingen in de optiek

Wilt u graag in de optiek werken? Talent voor Ogen België heeft voor u op een rij gezet welke opleidingen u in België binnen de optiek kunt volgen.

Opticien/optometrist opleiding

Het beroep opticien is een knelpunt beroep. Hierdoor is de werkzekerheid na het behalen van een optiek diploma zeer hoog. De opleiding voor opticien/optometrist kan op 3 verschillende manieren worden behaald.

In de derde graad TSO kunt u de opleiding optiek technieken volgen in Merksem of Oostende. Hierin wordt er wetenschappelijke en theoretische optiekkennis gecombineerd met commerciële en sociale vaardigheden. Om deze opleiding te volmaken is er een se-n-se contactologie-optometrie richting. De leerstof wordt hier verder uitgediept om u optimaal voor te bereiden op de beroepsuitoefening.

Het centrum voor middenstandsopleidingen, syntra, biedt ook de opleiding opticien aan. Deze is altijd gecombineerd met een 3 tot 5 daagse stage in het beroep gedurende de hele studie. Deze studie valt binnen het volwassenonderwijs en kent een tweejarige opleiding.

Binnen de optiek kunt u enkel een professionele bachelor optiek en optometrie behalen in de hoge school Odissee te Brussel. Hierbij gaat u full time naar school gedurende 3 jaar. In het laatste jaar is er een mogelijkheid om je stage te volbrengen in het buitenland.

Na het afronden van de opleiding tot opticien gaat u doorgaans aan de slag in de winkel van een optiekbedrijf. Dat kan bijvoorbeeld bij een particuliere optiekzaak, een keten of bij een oogheelkundig centrum.

Orthoptie opleiding

De bachelor opleiding tot orthoptist kan in België alleen in het Frans gevolgd worden in Luik en Brussel aan de HEPL. Tijdens deze opleiding leert u oogproblemen op te sporen en te behandelen. Vaak gaat het dan om een afwijking aan de oogstand of geen goede samenwerking tussen de ogen. Orthoptisten krijgen geregeld te maken met patiënten die jonger zijn dan twaalf jaar. Daarom leert u tijdens de opleiding ook met kinderen omgaan en het begrijpelijk maken van ingewikkelde zaken.

In Vlaanderen kunt u, na het behalen van een ander bachelordiploma in de gezondheidszorg, aan de Arteveldehogeschool te Gent een postgraduaat orthoptie volgen van 2 jaar.

Wilt u na of tijdens uw studie aan de slag in de optiek? Bekijk dan de vacatures van Talent voor Ogen België of neem contact op met onze recruiters.

Talent voor Ogen

Ambachtlaan 31-33
4871 ED Etten-Leur
Telefoon: (+31) 652 070 118
E-mail: solliciteren@talentvoorogen.be
KvK-nummer: 71608362

 

★★★★★★★★

Talent voor Ogen scoort 8,4 uit 10 op basis van 95 beoordelingen.

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Welkom bij Talent voor Ogen België! Waarmee kan ik u helpen?